Uuden yrityksen rahoitus

Yrityksen perustaminen on tärkeä askel, joka vaatii tarkkaa laskelmointia. Päätoiminen yrittäjyys on aina rohkea hyppy uuteen, eikä kokeneinkaan konkari voi etukäteen tietää, mitä kaikkea uusi yritys tuo tullessaan.

Jotta yritys saisi tuulta purjeisiinsa, on kassassa pakko olla riittävästi vapaata pääomaa. Alkuvaiheessa rahaa menee usein enemmän kuin tulee: investointien rahoittaminen täysin ilman lainarahaa onkin miltei mahdotonta – ja vaikka olisikin säästänyt pitkän pennin, omien säästöjen sitominen omaan yritykseen voi tuntua turhan riskialttiilta.

Yrityksen perustaminen vaatii myös rohkeutta, jota kaikilla ei ole. Työntekijä voi hankalan tilanteen tullen livistää toiseen työpaikkaan, mutta yrittäjä saa joka päivä uusia haasteita ratkaistavakseen. Yrittäjyys on laji, jossa sinnikkyys todellakin palkitaan. Onnea sinulle, joka olet tämän polun valinnut!

Broaden - pienyrityslaina

Mihin yrityslainaa tarvitaan?

Yrityksen voi pystyttää pienelläkin summalla riippuen toki toimialasta. Yrityslaina saattaa kuitenkin tulla tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun ensimmäisen työntekijän palkkaaminen tulee ajankohtaiseksi. Toimitusaikojen ollessa hitaita, voi varaston kasvattaminen olla fiksu teko, joka edellyttää yrityslainaa. Joskus yrityslainaa kannattaa käyttää markkinointiin, koska ilman sitä uudet asiakkaat eivät löydä koko yritystä.

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja toisinaan kaikki sujuu kuin unelma. Molemmissa tilanteissa strategian muutos voi tulla ajankohtaiseksi ja yrityslaina saattaa olla tarpeen. Yrityslainalla voidaan vauhdittaa sekä kasvua että paikata tehtyjä virheitä.

Yrityslainalla voi rahoittaa esimerkiksi uuden kulkuneuvon, tuotantoa nopeuttavan laitteen tai uuden toimitilan remontin.

Kuinka yrityslainaa saa?

Yrityslainan hakeminen pankista on joskus monimutkainen prosessi. Hakijalla on usein oltava valmiina tarkat suunnitelmat siitä, kuinka yritys saadaan kannattavaksi. Mitä suurempi summa, sitä tarkemmin hakijan taustat ja aikomukset halutaan selvittää. Vaikka kuinka uskoisi omaan liikeideaan, näissä neuvotteluissa usko saattaa olla koetuksella.

Esimerkiksi seuraavat tahot myöntävät yrityslainoja:

  • Pankit
  • Yksityiset rahoitusyhtiöt
  • Yksityiset sijoittajat

Lähes poikkeuksetta yrityslaina vaatii takaajan. Osalle yrityslainoista on mahdollista saada Finnveran valtiontakaus, joka harvoin kuitenkaan kattaa koko lainasummaa. Useimmiten yrittäjä on itse henkilökohtaisesti takaamassa yrityksensä lainoja.

Jos yritys on vielä tuore, eikä yhtäkään tilinpäätöstä ole takana, voi kasvuun tarvittavan rahoituksen saaminen käydä kinkkiseksi. Voit kuitenkin aina kääntyä meidän puoleemme. Broadenin yrityslaina on kehitetty juuri sinulle, kokenut tai tuore yrittäjä. Lainaamme rahaa yrityksesi kaikkiin tarpeisiin, ja voit hakea yrityslainaa suoraan helpolla verkkohakemuksella. Hakemuksessa ei kysytä mitään liitteitä tai muita monimutkaisuuksia; tarvitset vain verkkopankkitunnuksesi turvalliseen tunnistautumiseen.

Lainapäätöksen saat nopeasti. Yrityslainaa voit hakea aina 1 000 eurosta jopa 10 000 euroon saakka.
Yrityslainamme ansiosta sinulle jää aikaa yrittämiseen – yksi huoli vähemmän.