Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjä

Et ole vielä tehnyt lopullista valintaa siitä, haluatko olla palkkatyöläinen vai yrittäjä. Byrokratia ja kirjanpito pelottavat sinua. Kevytyrittäjänä voit kuitenkin kokeilla siipiäsi yrittäjänä ilman yrityksen pyörittämiseen liittyvää byrokratiaa. Se on myös melko riskitön vaihtoehto, koska et omista yritystä, vaan laskutat työstäsi toisen palveluntarjoajan kautta.

Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti myös lisätulon lähteeksi palkkatyön ohella tai vaikkapa vanhempainvapaan aikana. Jokainen, jolla on erityisosaamista, voi ryhtyä kevytyrittäjäksi. Millaisia erityistaitoja sinulla on?

Yritysmuoto kannattaa valita huolellisesti, sillä se vaikuttaa myös yritystoiminnan riskeihin ja kuluihin. Yritysmuoto vaikuttaa myös siihen, miten kirjanpito tulee järjestää, yritystoiminnan tulojen verotukseen, yrityksen kasvumahdollisuuksiin – ja siihen kuinka paljon aikaa yrittäjältä kuluu hallinnollisiin tehtäviin. 

Yritysmuotoja on useita. Suurin osa suomalaisista yrityksistä on osakeyhtiöitä tai toiminimiä. Muita yritysmuotoja ovat avoin yhtiö, osuuskunta sekä kommandiittiyhtiö. Yrittämisen alkutaipaleella varteenotettava vaihtoehto voi olla myös kevytyrittäjyys, jossa yrittäjä laskuttaa laskutuspalvelun kautta. Myös kevytyrittäjällä on mahdollisuus saada y-tunnus.

Kaikki järjestyy

Yritysmuotoja on useita

Suurin osa suomalaisista yrityksistä on osakeyhtiöitä tai toiminimiä. Muita yritysmuotoja ovat avoin yhtiö, osuuskunta sekä kommandiittiyhtiö. Yrittämisen alkutaipaleella varteenotettava vaihtoehto voi olla myös kevytyrittäjyys, jossa yrittäjä laskuttaa laskutuspalvelun kautta. Myös kevytyrittäjällä on mahdollisuus saada y-tunnus.

Yritysmuotoja ovat: 

  1. Yksityinen elinkeinonharjoittaja / toiminimi
  2. Osakeyhtiö
  3. Osuuskunta
  4. Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö

Yritysmuotoja voit vertailla tarkemmin täällä.

Tuoreimmat artikkelit

Lue miten sosiaalinen media auttaa yrittäjää palvelemaan paremmin ja myymään enemmän.

Miten parantaa yrityksen luottoluokitusta? Yrityksen luottoluokitus nousee usein esille silloin, kun pyritään hankkimaan edullisempia lainoja tai neuvottelemaan parempia sopimuksia liikekumppaneiden kanssa. Hyvä

Yrittäjän YEL-vakuutus ja YEL-uudistus – miksi YEL ja mikä muuttuu? Tuliterä läppäri on hankittu, olohuoneen kulmaan raivattu sopivasti tilaa. Pieni pääoma alkua